A mi Dózsánk / Mentünk, láttunk, hazajönnénk

Négy gyerek, egy töritanár meg egy vizsla. Hogyan kerül a kis csapat az 1514-es parasztháború közepébe? Ráadásul „Kinizsi” feliratú pólóban?! S ha már ott vannak, miért akarnak találkozni Dózsa Györggyel? Utazásuk Temesvárra bővelkedik a kalandokban...

Bővebben

A BÖLCS GYEREK KÖNYVE

Kapható a jobb könyvesboltokban és a Líra, a Libri oldalain, a neten!
Életrevaló mondások igaz történetekkel és magyarázatokkal gyerekeknek (és felnőtteknek), hogy okosabban, nyugodtabban, harmonikusabban éljenek.

Bővebben

A TENGEREN IS TÚL

Benedek tudja, hogy az édesanyja nem tűnt el végleg a tenger hullámai között. Hisz benne, hogy anyu él, és visszatér. Bármi történt is a tengeri viharban, a csoda egyszer bekövetkezik.

Bővebben

A HÓ FOGSÁGÁBAN

Nagyi egy kis tanyán él. Kriszti nem szeret ott lenni. De karácsonykor kötelező. Éjszaka hóvihar kerekedik, és a nagymama váratlanul rosszul lesz. Vajon a szeretet egy elkényeztetett városi lányból is hőst csinálhat?

Bővebben

A GONOSZ HÉT NAPJA

Luca a ház tetején ül és énekel. Az emberek döbbenten nézik lentről, és a kislány bátyja, a tizennégy éves Alex zokogva borul térdre. Egyedül ő tudja: ha a húga lezuhan a tetőről, arról csakis ő tehet.

Bővebben

PETEPITE

A tizenegy és fél éves Pete Péter arra ébred, hogy alig fér el az ágyon. A takarója alól két szőrös láb kandikál ki, a keze óriási, a hangja mély és reszelős. Úgy tűnik, Pete Péter, azaz Pite egetlen éjszaka alatt felnőtt, és pont olyan lett, mint az apja

Bővebben

AZ ANYU ÉN VAGYOK

Amikor Mesi meglátja, hogy a macska felkergeti a kutyát a fára, rögtön tudja, hogy tudós nagyapja kísérlete sikerült: a kutya és a macska „helyet cseréltek”. De a Tata igazi célja nem az, hogy állatokkal kísérletezzen.

Bővebben

GALAMBNAGYMAMA

Az első szerelem, az első nagy titok, az első találkozás az elmúlással. A legelső mindenből a legemlékezetesebb, és Nógrádi Gábor mesés történetei éppen erről szólnak: a gyerekkor boldog-szomorú pillanatairól.

Bővebben

A MI KINIZSINK

Különös alak járja Zeréndvár utcáit: mindent tud Kinizsi Pálról, könnyedén felkap egy malomkövet, és ami a legfurcsább: őt magát is Kinizsi Pálnak hívják. De mit keres Mátyás király hadvezére Zeréndváron ötszáz évvel a saját halála után?

Bővebben